Cosmetica si frizerie canina si felina

Animalele de companie trebuie tunse, spalate si curatate, atat din motive igienice, cat si din considerente estetice.
Cum o astfel de misiune nu este tocmai usoara pentru tine si nici prea placuta pentru animalul tau de companie, clinica noastra dispune de specialisti in cosmetica felina si canina, care sa te ajute sa faci fata acestor probleme rapid, in siguranta pentru companionul tau si fara dureri de cap pentru tine.

• Tuns – tunsul nu doar descalceste blanita companionului tau, lasandu-i un aspect matasos, dar contribuie si la indepartarea eventualelor corpuri straine (ciulini, paraziti etc);
• Spalat – se recomanda a se efectua o data pe luna, mai ales in cazul in care animalul doarme in pat cu stapanul. Spalarea periodica pastreaza un miros si un aspect placut, contribuind la mentinea sanatatii animalului si a stapanului, deopotriva.
• Tratament blanita – dupa spalat, prietenul tau poate beneficia de un tratament ce-i va conferi un aspect pufos, o blanita matasoasa.
• Taiat unghii – in cazul animalelor ce nu fac suficienta miscare care sa implice tocirea unghiilor, taierea acestora este o operatiune care trebuie realizata destul de frecvent. Data fiind insa puternica vascularizare a anumitor portiuni ale acestora, pentru a evita eventuale traume se recomanda taierea unghiilor de catre un specialist. In plus, cosmeticianul va verifica si eventualitatea aparitiei unor ciuperci sau corpuri straine ce pot infecta zona interdigitala.
• Toaletare urechi – presupune examinarea canalului auditiv, curatarea mizeriei acumulate, indepartarea dopurilor de ceara si tratament adecvat – in cazul in care exista eventuale afectiuni.
• Vidare glande perianale – este o operatiune ce trebuie efectuata regulat in cazul cainilor de companie, pentru a preveni blocarea si infectarea glandelor perianale.
• Tratamente pernute – presupune un tratament de hidratare a pernutelor companionului tau.
• Improspatarea respiratiei – reprezinta o solutie temporara pentru indepartarea mirosurilor neplacute la nivelul gurii (halena). Pentru intretinere, insa, necesita o igiena dentara regulata.

Comments are closed.

  • Comunicarea dintre proprietar si veterinar

    Nimeni altcineva in afara ta nu-ti cunoaste mai bine prietenul necuvantator, motiv pentru care esti cea mai avizata persoana pentru a-i oferi informatiile necesare medicului veterinar.
    Multe semne de boala sunt atat de subtile, incat spiritul de observaţie si vigilenta ta in raport cu orice usoare modificari in comportamentul animalului sunt foarte utile in stabilirea diagnosticului si prescrierea tratamentului de catre medicul veterinar.

    Daca-ti doresti un animal de companie, dar inca nu te-ai decis, este bine sa stii ca medicul veterinar iti poate oferi sfaturi cu privire la animalul de companie cel mai potrivit stilului de viata si personalitatii tale.

    Tot medicul veterinar este cel care te poate sfatui cum sa ai grija de animalul preferat, inclusiv privind cerintele de hrana, ingrijirea zilnica si orice nevoi specifice rasei din care face parte.

  • Contact

    Spune-ne aici problema ta si suntem oricand gata sa venim in ajutorul prietenului tau.

    Suntem o echipa de profesionisti tineri, saritori, plini de compasiune si entuziasm sa redam vioiciunea companionului tau.